South Bank Bratislava

Featured2

Lokacioni
Bratislavë, Sllovaki

Statusi
Konkurs

Shërbimet
Architecture

Lloji i Projektit
Mixed-Use

Year
2022

Madhësia
200,000 m²

Proposal project for South Bank Bratislava

Zona e projektit është një nga pjesët më të spikatura të qytetit me vendndodhjen e saj, afërsinë me lumin Danub, bukurinë e tij natyrore dhe integrimin me qytetin historik dhe zonën e qendrës së qytetit përmes urës.

 

Nga ana tjetër, është gjithashtu një vend i sfidueshëm me planin e tij të ri të hartuar (dhe kriteret e planifikimit të tij), urën që ndan vendin në dy pjesë (Blloku 4.2 dhe Blloku 6.1) që gjithashtu do të ketë ndryshime nivelesh dhe shtimi i rrjetit të trafikut që krijon një ndarje tjetër mes blloqeve (4.2 dhe 5.2).

design

Për të integruar projektin në planin kryesor dhe pjesën tjetër të qytetit, u përdorën akse të rëndësishme gjatë procesit të gjetjes së formës dhe orientimit.

 

Duke bërë këtë, synohet të bashkojë tërë zonën e projektit dhe përreth saj me lidhjet fizike dhe vizuale.

design process

Vendosja e masës bazohet në parcelën e ndërtimit dhe aksin kryesor. Aksi i urës formon kontekstin dhe gjithashtu lejon blloqet e banimit të kenë fasada më të gjata që përballen me lumin Danub.

 

Përveç kësaj, sheshi nën urë krijon një zonë mbrojtëse; ndërtesat në të dyja anët largohen nga ura, kështu që merret privatësia vizuale dhe shmanget zhurma e gjeneruar nga trafiku në urë.

design process
Zahir Pajaziti Square project

Sheshi “Zahir Pajaziti”

Dizajn Urban

Sheshi “Ibrahim Rugova”

Dizajn Urban

Bear Sanctuary

Pylli i Arinjëve

Dizajn Urban

Oasis Project

Oaza

Afarizëm Përdorim Miks

Kampusi Universitar Epitech

Shëndetësi & Edukim

Zod War Museum Complex

Kompleksi Memorial ZOD

Kulturë

Na kontaktoni për të bashkëpunuar
në një projekt me ne

Contact us