Kampusi Universitar Epitech

3 final 1 scaled 1

Lokacioni
Tiranë

Statusi
Ongoing

Shërbimet
Arkitekturë, Inxhinieri

Lloji i Projektit
Investim Privat

Year
2015

Madhësia
14,200 m²

Kampusi universitar është shtëpia e shkollës së famshme franceze e inovacionit dixhital. Ndodhet afër aeroportit të Tiranës. Kampusi përbëhet nga fakulteti i dedikuar për IT dhe konviktet. Artikulimi tektonik i ndërtesave shprehet nëpërmjet betonit të ekspozuar dhe zhvendosjes vëllimore. Fakulteti ka një performancë të madhe ekologjike. Ai përmban sisteme pasive nëpërmjet ndriçimit natyror dhe ajrosjes me një reduktim të energjisë nga nivelet e larta të izolimit dhe dritaret me performancë të lartë. Roletat MDF vendosen pranë xhamit të dritares për një kontroll optimal të dritës së diellit.

University Campus Epitech

Çatia e gjelbër e fakultetit dhe përdorimi lokal i materialeve reduktojnë dhe minimizojnë ndotjen e brendshme dhe të jashtme. Së bashku me panelet diellore, ato formojnë një sistem të kombinuar të grumbullimit diellor dhe grumbullimit të ujit të shiut. Prodhimi i energjisë nga panelet diellore kontribuon në efikasitetin e përgjithshëm të ndërtesës. Ndërtesat përdorin një gjurmë të ulët të parcelës ndërtimore. Si rezultat, 72% e sipërfaqes së kampusit është e lirë për aktivitete në natyrë dhe zhvillim peizazhi. Struktura e fakultetit përdor një sistem pllakash të pastensionuar, duke eliminuar kështu pjesën më të madhe të trarëve të brendshëm.

Zahir Pajaziti Square project

Sheshi “Zahir Pajaziti”

Dizajn Urban

Sheshi “Ibrahim Rugova”

Dizajn Urban

Bear Sanctuary

Pylli i Arinjëve

Dizajn Urban

Oasis Project

Oaza

Afarizëm Përdorim Miks

Zod War Museum Complex

Kompleksi Memorial ZOD

Kulturë

Mixed-use Residential Complex

Kompleks Banesor “A”

Banim Përdorim Miks

Na kontaktoni për të bashkëpunuar
në një projekt me ne

Contact us